HOME VOETBAL TENNIS TAFELTENNIS MUURKAATSEN CAFETARIA
Vlaams jeugdkampioenschap  
Vlaams kampioenschap senioren  
Belgisch kampioenschap  
Internationaal spel  

Muurkaatsen - Internationaal spel
 
het internationale spel
 
 
Het internationale spel muurkaatsen evolueert misschien sneller dan verwacht.   We hebben vorig jaar het EK in eigen land gehad, het EK voor jeugd in Friesland en misschien hebben deze beide organisaties deuren en ogen geopend.  Zou het kunnen dat we ook ge´nteresseerder raken in de sport en daardoor meer te weten komen van bvb de populariteit in de States?   En daardoor misschien de indruk hebben dat..... ?   Wij hebben al vernomen dat het internationale spel al in meer dan 50 landen wordt beoefend en dus.........in theorie zou kunnen in aanmerking komen als Olympische discipline.   Wie wist dat de USA in 1912 al een kampioen had?
 
Doet er allemaal niet toe: de interesse is er, onze trein staat op de rails, feit is dat dit een tak van de kaatssport is die EINDELIJK groeimarge heeft en mogelijks een doorbraak kan forceren in andere provincies.  Op termijn dan, EN indien wij een voldoende draagvlak hebben binnen de huidige , ons bekende federaties.    Wij, entiteit Vlaanderen, staan hopelijk klaar!
 
We zijn voorzichtig begonnen, omdat je nooit weet hoe iedereen zal reageren, maar mogen we stellen dat het spelletje aanslaat?  Klaarblijkelijk wel.   Reden te meer om ook dit jaar terug een stapje hoger te mikken.
 
Deze winter organiseren we terug ons driedaags tornooi voor jeugd, maar ....ook de senioren komen dit jaar aan de bak.   Wat meer is, wij gaan voor onze beste 10 spelers van elke categorie selectietrainingen geven.   Bedoeling is om elk jaar de lat ietsje hoger te leggen!!    Een ambitieuze federatie is dat aan zichzelf verplicht.
 
 
Wie ge´nteresseerd is om deze leuke, intense balsport te komen bekijken te Pollare, hier zijn de data:
 
Senioren
 
twee-daags tornooi op 19/10 en 16/11 (telkens van 10-12h)
 
selectietrainingen te Pollare : op 7/12 en 22/2 (10-12)
 
 
Jeugd
 
drie-daags tornooi voor -13j, -16j en -19j : 12/10, 26/10 en 9/11 (van 10-12h)
 
selectietrainingen te Pollare : 23/11, 14/12, 01/02 en 22/02
 
 
Iedereen van harte welkom
 
Kaatsentiteit Vlaanderen
 
info te bekomen bij Johan Van der Stricht: 0474/609553